Polecane ćwiczenia
Home » Odżywianie » Przepisy » Zupy » Zupa szpinakowa
Prosty przepis na zupę z czajnika.
Tę zupę szpinakową przygotujesz w mniej niż 20 minut.

Zupa szpinakowa

Prosty i łatwy przepis na zupę szpinakową. Bardzo zdrowa, smaczna – bez niepotrzebnych dodatków takich jak kostki rosołowe. Ten przepis to samo zdrowie!

Nie trzeba jej gotować na mięsie – jest idealna dla wegetarian. Nie trzeba również dodawać śmietany – więc może być doskonała dla osób dbających o linię.

Składniki:

 

  • Szpinak zielony (paczka) lub świeży – ok 200 g.
  • 1,5 l wody
  • 3 ziemniaki drobno pokrojone
  • oliwa z oliwek
  • odrobina pietruszki
  • kilka listków świeżego lubczyku
  • mały jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżki mąki pszennej

    Zupa szpinakowa – sposób przygotowania.

  1. Szpinak drobno pokroić (mrożony jest jest już pokrojony).
  2. Ziemniaki ugotować, aż ziemniaki będą miękkie
  3. Dodać szpinak.
  4. Zagotować.
  5. Liście pietruszki i lubczyk drobno posiekać i wsypać do zupy.
  6. Zagęścić jogurtem.
  7. Dodać oliwę z oliwek.

Jeżeli wolimy szpinakową „bardziej konkretną” można ugotować ją na wywarze z rosołu z kury.

Do jogurtu można dać pół łyżki mąki pszennej – zupa będzie bardziej zawiesista.

Przeczytaj też:



Chcesz szybko i skutecznie schudnąć?

Sprawdź nasze diety i poradniki odchudzania. Poprowadzimy Cię krok po kroku, pokażemy jak ćwiczyć, co jeść i jak się motywować, by odchudzanie było skuteczne i trwałe.

Nasze diety i poradniki to idealne propozycje dla kobiet, które chcą rozpocząć zdrowy tryb życia oraz czuć się fantastycznie każdego dnia.

Codziennie będziesz pełna energii, a waga pokaże ubywające jak szalone kilogramy.

Tak, pokaż mi diety!

Podobał Ci się ten artykuł?

Zostaw swój e-mail, a wyślemy Ci informacje o nowych ćwiczeniach, poradach i dietach!

Dziękujemu za zapisanie do Newslettera

Sprawdź też

Żur to tradycyjna potrawa śląska. Teraz możesz sam przygotować tą pyszną zupę.

Tradycyjny zakwas na żur śląski – najlepszy przepis

Prawdziwy żur śląski to niebo w gębie… Potrawa, która od wielu dziesiątek lat jest podstawą …

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o