Polecane ćwiczenia
Home » Odżywianie » Przepisy » Weki, marynaty, musy » Mus jabłkowy
Lepiej skorzystać z przepisu i przygotować mus jabłkowy samej - wtedy na pewno wiesz, co się w nim znajduje.
Doskonały jako dodatek do ciast i deserów.

Mus jabłkowy

Prosty przepis na mus jabłkowy, idealny jako zdrowy dodatek do ciast i deserów, kisieli, galaretek.

Mus przygotujesz w kilkanaście minut, nie musisz dodawać do niego cukru – ma więc zdecydowaną przewagę nad tymi, które kupisz gotowe w sklepie.

Możesz go łatwo zawekować i przygotować jako „niezbędnik” na zimę.

Składniki:

jabłka 🙂

Przygotowanie musu:

  1.  Jabłka obrać ze skórki.
  2. Dokładnie pozbyć się środka, pestek, wszystkich zanieczyszczeń.
  3. Pokroić w plasterki.
  4. Do garnka na dno wlać odrobinę wody.
  5. Gotować pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
  6. Zmiksować.
  7. Mus jest gotowy, można go od razu użyć do przetworów..

By mus przygotować do przechowania na zimę, należy go przełożyć do słoików i zagotować (ok. 15 minut).

Przepis możesz „uatrakcyjnić” według własnego uznania – dodając do musu cynamon, odrobinę miodu lub naturalnego kakao.

Przeczytaj też:



Chcesz szybko i skutecznie schudnąć?

Sprawdź nasze diety i poradniki odchudzania. Poprowadzimy Cię krok po kroku, pokażemy jak ćwiczyć, co jeść i jak się motywować, by odchudzanie było skuteczne i trwałe.

Nasze diety i poradniki to idealne propozycje dla kobiet, które chcą rozpocząć zdrowy tryb życia oraz czuć się fantastycznie każdego dnia.

Codziennie będziesz pełna energii, a waga pokaże ubywające jak szalone kilogramy.

Tak, pokaż mi diety!

Podobał Ci się ten artykuł?

Zostaw swój e-mail, a wyślemy Ci informacje o nowych ćwiczeniach, poradach i dietach!

Dziękujemu za zapisanie do Newslettera

Sprawdź też

Kiszonki są rewelacyjne dla zdrowia.

Kiszonki – moc witamin i super wpływ na Twój organizm

 Kiszenie to sposób konserwowania żywności znany już od tysięcy lat. Kiszono nie tylko warzywa i …

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o