Lepiej skorzystać z przepisu i przygotować mus jabłkowy samej - wtedy na pewno wiesz, co się w nim znajduje.
Doskonały jako dodatek do ciast i deserów.

Mus jabłkowy

Prosty przepis na mus jabłkowy, idealny jako zdrowy dodatek do ciast i deserów, kisieli, galaretek.

Mus przygotujesz w kilkanaście minut, nie musisz dodawać do niego cukru – ma więc zdecydowaną przewagę nad tymi, które kupisz gotowe w sklepie.

Możesz go łatwo zawekować i przygotować jako „niezbędnik” na zimę.

Składniki:

jabłka 🙂

Przygotowanie musu:

  1.  Jabłka obrać ze skórki.
  2. Dokładnie pozbyć się środka, pestek, wszystkich zanieczyszczeń.
  3. Pokroić w plasterki.
  4. Do garnka na dno wlać odrobinę wody.
  5. Gotować pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
  6. Zmiksować.
  7. Mus jest gotowy, można go od razu użyć do przetworów..

By mus przygotować do przechowania na zimę, należy go przełożyć do słoików i zagotować (ok. 15 minut).

Przepis możesz „uatrakcyjnić” według własnego uznania – dodając do musu cynamon, odrobinę miodu lub naturalnego kakao.

Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]

Check Also

Kapusta kiszona to rewelacyjne źródło witamin na zimowy okres.

Tradycyjna kapusta kiszona – sprawdzony przepis

Kapusta kiszona to źródło witaminy C, tak potrzebnej jesienią i zimą. Ma też wiele minerałów …

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

NOWOŚĆ!
Sprawdź E-book!

47 zabaw i ponad 150 pomysłów na aktywne spędzanie czasu z dzieckiem

Pobierz bezpłatne
fragmenty e-booków + BONUSY!

Wypełnij formularz.
Materiały wyślę OD RAZU na Twój e-mail!

Wypełnij formularz i zapisz 

się na webinar! 

Pobierz plan TABATA KILLER! 

Wypełnij formularz i pobierz plan na swój adres e-mail

Dołącz do wyzwania deski!

Wypełnij formularz i pobierz plan na swój adres e-mail