Pobierz DARMOWY plan treningowy TABATA KILLER! Schudnij, popraw kodnycję i zacznij się regularnie ruszać! >> Więcej

Dziękujemy za zapisanie do Newslettera

Podany adres e-mail znajduje się już w bazie danych

Carpaccio z buraków

Carpaccio z kiszonych buraków

Carpaccio i buraki? Czemu nie 🙂 Jeżeli lubisz smak kiszonych potraw – minimum raz musisz spróbować 🙂



Carpaccio z buraków – składniki:

1) kiszone buraki (takie jak na zakwas na barszcz):

  • 4 podłużne buraki
  • listek laurowy
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • łyżka soli na litr wody
  • 3 ząbki czosnku

2 sos:

  • po 2 łyżki oliwy
  • po łyżce miodu i octu jabłkowego
  • świeżo mielony pieprz
  • garść rukoli do dekoracji
  • kilka orzechów włoskich, obranych i podprażonych na patelni

Carpaccio z kiszonych buraków – przygotowanie:

Buraki kroimy w cienkie plasterki. W czystym słoiku ciasno układamy buraki z przyprawami i zalewamy wodą z solą. Czekamy minimum tydzień.

Plasterki marynowanego buraka układamy na talerzu. W miseczce kręcimy sos z oliwy, miodu, octu i pieprzu. Buraki polewamy sosem, dekorujemy gałązkami rukoli i orzechami.


Autorska przepisu: Kamila Tokarska

Przepis pochodzi z bloga UgotowanePozamiatane.pl

To blog kulinarny o pięknie i obfitości życia, pisany przez Kamilę Tokarską.

Blog powstał ponieważ jego autorka lubi czytać książki kulinarne, chodzić na warsztaty gotowania czy wydarzenia kulinarne i chętnie dzieli się przepisami.

Przepisy i książki są przecież po to, żeby się nimi dzielić!
Jej przepisy można też śledzić na Facebooku i Instagramie.

http://ugotowanepozamiatane.pl/
https://www.facebook.com/ugotowanepozamiatane/?ref=aymt_homepage_panel
https://www.instagram.com/ugotowanepozamiatane.pl/

Oceń artykuł
[Głosów: 1 Średnia: 1]
Tabata Killer!

Pobierz plan treningowy TABATA KILLER na 30 dni!

Zacznij regularnie ćwiczyć, schudnij i zadbaj o super kondycję!

Więcej informacji

Dziękujemy za zapisanie do Newslettera

Podany adres e-mail znajduje się już w bazie danych

Check Also

Kapusta kiszona to rewelacyjne źródło witamin na zimowy okres.

Tradycyjna kapusta kiszona – sprawdzony przepis

Kapusta kiszona to źródło witaminy C, tak potrzebnej jesienią i zimą. Ma też wiele minerałów …

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Test #001

Dołącz do wyzwania deski!

Wypełnij formularz i pobierz plan na swój adres e-mail

Pobierz plan TABATA KILLER! 

Wypełnij formularz i pobierz plan na swój adres e-mail