Po treningu, szczególnie intensywnym, ważne jest uzupełnienie węglowodanów. Przydadzą się zatem składniki dobrej jakości. Miód, masło orzechowe w połączeniu w płatkami owsianymi stanowią wspaniałą przekąskę.
Składniki na 10 porcji:
- masło orzechowe dobrej jakości 1/4 szklanki
- olej kokosowy 1/4 szklanki
- miód 1/4 szklanki
- wanilia
- płatki owsiane 2 szklanki
- płatki z gorzkiej czekolady min. 70% 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
- W kąpieli wodnej rozpuść olej kokosowy i masło orzechowe. Nie podgrzewaj zbyt mocno. Dodaj miód i wymieszaj składniki.
- Do masy wsyp płatki owsiane, wanilię i wszystko dokładnie ze sobą połącz. Masa będzie gęsta. Pozostaw do ostygnięcia.
- Dodaj płatki czekoladowe, połącz składniki. Formuj kulki w dłoni, odłóż na papier do pieczenia.
- Schładzaj w lodówce przez 3-4 godziny. Możesz także wstawić kulki do zamrażalki.
Zapakuj w pojemniczek i zjadaj po treningu.
Sprawdź inne przepisy na pyszne przekąski.
Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]