Przepis na zdrowe ciasto bananowo-kokosowe – dedykowane wszystkim, którzy przepadają za słodkościami i deserami, ale chcą też się zdrowo odżywiać.
Ciasto bananowo-kokosowe jest idealne zarówno dla sportowców, którzy szukają solidnych posiłków dostarczających energii, jak i osób, które chcą zrezygnować ze sklepowych słodkości na rzecz zdrowych deserowych zamienników.
Ciasto bananowo-kokosowe – przygotowanie krok po kroku, film:
Ciasto bananowo kokosowe – przepis:
Składniki:
1/2 banana
1/3 szklanki płatków owsianych
1 wafel ryżowy
85 gramów mleczka kokosowego (część stała)
2o g masła orzechowego
1 porcja odżywki białkowej
Garść daktyli
2 łyżki wiórek kokosowych
aromat funky flavos
Przygotowanie spodu w cieście bananowo-kokosowym:
Daktyle kroimy na drobne kawałki.
Zalewamy daktyle wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut.
Po kilku minutach daktyle blendujemy.
Wafel miksujemy na pył wraz z płatkami owsianymi.
Dodajemy zmiksowany wafel i płatki do zblendowanych daktyli, mieszamy całość z 5 gramami mleczka koksowego i aromatem.
Całość mieszamy i rozkładamy cienko na dnie naczynia.
Przygotowanie kremu:
Ubijamy 85 g mleczka kokosowego.
Masło orzechowe rozpuszczamy w odrobinie wody, dodajemy odżywkę, wiórki kokosowe i całość mieszamy z mleczkiem kokosowym oraz bananem.
Masę rozprowadzamy na spodzie daktylowym.
Całość dekorujemy kakao.
Gotowe!
Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]
Przeczytaj też:
Podobał Ci się ten artykuł?
Zostaw swój e-mail, a wyślemy Ci informacje o nowych ćwiczeniach, poradach i dietach!
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZamknijDowiedz się więcej