Polecane ćwiczenia
Home » Odżywianie » Przepisy » Ciasta, naleśniki, desery » Brownie z kremem malinowym
Pyszny przepis na zdrowe ciasto brownie z kremem malinowym.
Pyszne brownie z kremem malinowym dla całej rodziny.

Brownie z kremem malinowym

Przepis na zdrowe, puszyste, niskokaloryczne ciasto, które zasmakuje całej rodzinie. Łączy smak kokosa, owoców i kakao.



Brownie z kremem malinowym może być zdrową propozycją na niedzielny deser lub zaskoczyć Twoich gości podczas domowych uroczystości, takich jak urodziny czy spotkania z przyjaciółmi.

Przepis przypadnie do gustu zwłaszcza osobom, które chcą schudnąć, uprawiają zdrowy tryb życia, ale też nie potrafią sobie czasem odmówić pysznych słodkości.

Brownie z kremem malinowym – składniki:

Na ciasto:

  • 200 g puree z owocowego (np. z jabłek lub 2 takie pojemniczki)
  • 100 g mąki kokosowej
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (gf)
  • 50 g kakao
  • 2 łyżki pasty kokosowej
  • 150 g ksylitolu
  • 400 ml mleka (u nas roślinne ryżowe)

Na krem:

  • miseczka malin
  • roślinny słodzik do smaku (u nas syrop z agawy)
  • 2 gęste części z puszki mleczka kokosowego (lub w wersji nie wegańskiej ok 300 ml kremówki)

Brownie z kremem malinowym – sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (program góra-dół).
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w naczyniu, zmiksować na gładkie ciasto.
  3. Tortownicę o średnicy 20 cm, posmarować tłuszczem, lub wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Do przygotowanej tortownicy wlać ciasto.
  5. Piec ok 40-50 minut.
  6. Wystudzić.
  7. Mleczko kokosowe lub kremówkę (uprzednio schłodzone przez minimum 12 h w lodówce) ubić na sztywno, dodać maliny i syrop z agawy (do smaku), wymieszać razem na gładką masę (maliny można uprzednio zblendować i przecedzić przez sitko, aby pozbyć się pestek).
  8. Masę wykładać na wystudzone ciasto (brownie powinno pięknie opaść, więc polecam wypełnić cały środek ciasta masa malinową).
  9. Na wierzchu ułożyć świeże maliny do dekoracji świeże maliny.
  10. Przechowywać w lodówce.
To ciasto przypadnie do gustu nie tylko weganom!
Ta propozycja jest wyśmienita dla fanek fitnessu.

Autorka przepisu: Joanna Graczyk

Podobał Ci się ten przepis? Więcej ciekawych, inspirujących i zdrowych propozycji znajdziesz na blogu: http://cotakpachnie.com.pl/

Sprawdź też Facebooka! https://www.facebook.com/cotakpachnie/

Blog z przepisami wegańskimi, wegetariańskimi, bez glutenu, zbędnej chemii i konserwantów.

Obejrzyj przepis na blogu autorki.

Przeczytaj też:



Chcesz szybko i skutecznie schudnąć?

Sprawdź nasze diety i poradniki odchudzania. Poprowadzimy Cię krok po kroku, pokażemy jak ćwiczyć, co jeść i jak się motywować, by odchudzanie było skuteczne i trwałe.

Nasze diety i poradniki to idealne propozycje dla kobiet, które chcą rozpocząć zdrowy tryb życia oraz czuć się fantastycznie każdego dnia.

Codziennie będziesz pełna energii, a waga pokaże ubywające jak szalone kilogramy.

Tak, pokaż mi diety!

Podobał Ci się ten artykuł?

Zostaw swój e-mail, a wyślemy Ci informacje o nowych ćwiczeniach, poradach i dietach!

Dziękujemu za zapisanie do Newslettera

Sprawdź też

Idealny przepis dla osób które uwielbiają czekoladę ale nie chcą przyjmować zbędnej ilości cukru w posiłkach.

Pyszna czekoladowa przekąska – bez cukru

Przekąska dla miłośników czekolady. Wszystko można przygotować w jednej misce. Zamiast cukru użyłam zdrowszego erytrolu. …

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o