Pobierz DARMOWY plan treningowy TABATA KILLER! Schudnij, popraw kodnycję i zacznij się regularnie ruszać! >> Więcej

Dziękujemy za zapisanie do Newslettera

Podany adres e-mail znajduje się już w bazie danych

Pyszny przepis na zdrowe ciasto brownie z kremem malinowym.
Pyszne brownie z kremem malinowym dla całej rodziny.

Brownie z kremem malinowym

Przepis na zdrowe, puszyste, niskokaloryczne ciasto, które zasmakuje całej rodzinie. Łączy smak kokosa, owoców i kakao.



Brownie z kremem malinowym może być zdrową propozycją na niedzielny deser lub zaskoczyć Twoich gości podczas domowych uroczystości, takich jak urodziny czy spotkania z przyjaciółmi.

Przepis przypadnie do gustu zwłaszcza osobom, które chcą schudnąć, uprawiają zdrowy tryb życia, ale też nie potrafią sobie czasem odmówić pysznych słodkości.

Brownie z kremem malinowym – składniki:

Na ciasto:

  • 200 g puree z owocowego (np. z jabłek lub 2 takie pojemniczki)
  • 100 g mąki kokosowej
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (gf)
  • 50 g kakao
  • 2 łyżki pasty kokosowej
  • 150 g ksylitolu
  • 400 ml mleka (u nas roślinne ryżowe)

Na krem:

  • miseczka malin
  • roślinny słodzik do smaku (u nas syrop z agawy)
  • 2 gęste części z puszki mleczka kokosowego (lub w wersji nie wegańskiej ok 300 ml kremówki)

Brownie z kremem malinowym – sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (program góra-dół).
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w naczyniu, zmiksować na gładkie ciasto.
  3. Tortownicę o średnicy 20 cm, posmarować tłuszczem, lub wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Do przygotowanej tortownicy wlać ciasto.
  5. Piec ok 40-50 minut.
  6. Wystudzić.
  7. Mleczko kokosowe lub kremówkę (uprzednio schłodzone przez minimum 12 h w lodówce) ubić na sztywno, dodać maliny i syrop z agawy (do smaku), wymieszać razem na gładką masę (maliny można uprzednio zblendować i przecedzić przez sitko, aby pozbyć się pestek).
  8. Masę wykładać na wystudzone ciasto (brownie powinno pięknie opaść, więc polecam wypełnić cały środek ciasta masa malinową).
  9. Na wierzchu ułożyć świeże maliny do dekoracji świeże maliny.
  10. Przechowywać w lodówce.
To ciasto przypadnie do gustu nie tylko weganom!
Ta propozycja jest wyśmienita dla fanek fitnessu.

Autorka przepisu: Joanna Graczyk

Podobał Ci się ten przepis? Więcej ciekawych, inspirujących i zdrowych propozycji znajdziesz na blogu: http://cotakpachnie.com.pl/

Sprawdź też Facebooka! https://www.facebook.com/cotakpachnie/

Blog z przepisami wegańskimi, wegetariańskimi, bez glutenu, zbędnej chemii i konserwantów.

Obejrzyj przepis na blogu autorki.

Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]
Tabata Killer!

Pobierz plan treningowy TABATA KILLER na 30 dni!

Zacznij regularnie ćwiczyć, schudnij i zadbaj o super kondycję!

Więcej informacji

Dziękujemy za zapisanie do Newslettera

Podany adres e-mail znajduje się już w bazie danych

Check Also

Przepis na ciasto ze śliwkami bogate w witaminy.

Śliwki pod kruszonką – prosty przepis

Przepyszny i sycący sposób na miłe popołudnie przy herbacie lub kawie. Deser ten nie zawiera …

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Dołącz do wyzwania deski!

Wypełnij formularz i pobierz plan na swój adres e-mail

Pobierz plan TABATA KILLER! 

Wypełnij formularz i pobierz plan na swój adres e-mail