Przepis na dietetyczną, zdrową zupę gulaszową z dodatkiem kiszonej kapusty. Jedzenie kiszonej kapusty pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, stymuluje układ odpornościowy, zmniejsza poziom cholesterolu we krwi, zapobiega wystąpieniu chorób serca, a także poprawia stan skóry.
Zupa gulaszowa z kiszoną kapustą, składniki:
- 500 g szynki wieprzowej
- 230 g pomidorów w puszce
- 1 litr wody
- 3 cebule
- 2 czerwone papryki
- 150 g kapusty kiszonej
Zupa gulaszowa z kiszoną kapustą, przygotowanie:
- Mięso pokrój w kostkę.
- Cebulę, paprykę i kapustę posiekaj.
- W garnku rozgrzej olej, dodaj pokrojone mięso i posiekaną cebulę, sól oraz pieprz.
- Całość podsmaż.
- Dolej wodę i pomidory w puszce, zagotuj i duś przez 20 minut.
- Dodaj paprykę i kapustę, gotuj przez 15 minut.
- Całość dopraw kminkiem i papryką.
- Wymieszaj.
Cała zupa składa się z 6 porcji i ma około 1464 kcal. Jedna porcja to około 244 kcal.
Przepis pochodzi z diety odchudzającej 1200/1600 kalorii
Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]