Prosty i smaczny pomysł na lekką, smaczną i tanią przekąskę. Przygotujesz ją z łatwością.
Mus jabłkowy możesz kupić w sklepie lub zrobić go sama: zobacz przepis na mus jabłkowy.
Składniki:
- galaretka owocowa (cytrynowa)
- 2 łyżki żelatyny
- litr musu jabłkowego
Przygotowanie:
:
- Na litr musu jabłkowego, galaretkę gotujemy w 1/4 l wody (jeżeli chcemy przygotować większą ilość – wystarczy zwiększyć odpowiednio proporcje).
- Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
- Żelatynę dodajemy do do gorącej, rozpuszczonej galaretki.
- Żelatynę z galaretką wlewamy do jednej miski.
- Mieszamy bardzo dokładnie.
- Całość rozlewamy do salaterek i pozostawiamy do wystygnięcia w lodówce.
- Gotowe!
Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]