Dwa szybkie sposoby na mus z jabłek. Jabłka jak powszechnie wiadomo walczą z cholesterolem i wspierają układ odpornościowy. W drugim przepisie prezentujemy mus z dodatkiem malin, który dodatkowo mają wiele zastosowań leczniczych. Mus z dodatkiem malin to bomba witaminowa, która postawi nas na nogi.
1. Mus jabłkowy I – przepis
Składniki:
- 1 kg jabłek – lub więcej – obrane ze skórki
- cynamon laski lub mielony
Sposób przygotowania:
- Obrać jabłka i usunąć końcówki i nasiona.
- Pokroić na ćwiartki. Dodać cynamon.
- Włożyć do naczynia żaroodpornego. Koniecznie przykryć.
- Piec w piekarniku w temp. 180 – 200 °C około 1 godziny.
- Można spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno, jako pyszny i zdrowy deser.
2. Mus jabłkowy z malinami – przepis
Składniki:
- mus jabłkowy
- kilka świeżych lub mrożonych malin
Sposób przygotowania:
- Do miseczki wyłożyć mus jabłkowy.
- Na górę położyć kilka malin (jagód, kostki z kiwi).
Oceń artykuł
[Głosów: 0 Średnia: 0]