Delikatny i zdrowy przepis na pastę z makreli. Jest pyszna, puszysta i zajada się nią cała moja rodzina! Mam nadzieję, że Wam także przypadnie Ci do gustu i cała zniknie do następnego dnia!
Pasta z makreli – składniki:
👉 wędzona makrela
👉 cebula różowa/czerwona
👉 jajko
👉 ogórek kiszony 1-2 sztuki
👉 koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki.
👉 opcjonalnie szczypiorek, pietruszka lub koperek.
Pasta z makreli – przepis:
🦈 jajko gotujemy na twardo, studzimy
🦈 w międzyczasie obierz makrele, przełóż do blendera. Zmiel.
🦈cebulę posiekaj w drobną kostkę lub zmiel w blenderze
🦈 ogórek posiekaj w kostkę.
🦈 osobno w blenderze zmiel jajko. Zależy mi na tym, aby w paście była widoczna struktura jajka. Dlatego miele je osobo.
🦈 do blendera przełóż całość, dodaj koncentrat, pieprz. Uważaj z solą, ponieważ ogórki zawierają jej dużą ilość.
🦈 Całość miel krótką chwilę.
Masa powinna być puszysta, delikatna, a składniki dokładnie połączone.
Pasta smakuje wyśmienicie z koperkiem, pietruszką lub szczypiorkiem.
Wybór należy do Ciebie.
Smacznego 😗
Jak Ci się podobał ten przepis na pastę? Daj znać w komentarzu!
Autorką przepisu jest Patrycja Brejza, autorka wyzwania treningowego 3o dni – super figura.