Mango to fantastyczny owoc, który idealnie pasuje do do bardzo dużej ilości domowych przepisów, przede wszystkim sałatek i szejków.
Mango od wieków jest znane z wielu właściwości, ostatnie badania pokazują, że doskonale wpływa na nasz układ krwionośny, stanowiąc ważne ogniwo profilaktyki w tym zakresie: zwłaszcza gdy chodzi o obniżenie ryzyka zawału serca oraz obniżenie ciśnienia tętniczego krwi.
Mango doskonale podkreśla smak surówek – jego soczysty, pełen słodkości smak docenia coraz więcej Polek. Niegdyś owoc był uważany za egzotyczny – obecnie Mango można kupić nie tylko w dużych marketach, ale też coraz częściej w sklepach osiedlowych.
Jak obrać mango? 2 sprytne sposoby
Obranie mango dla niektórych może być pewnym wyzwaniem, dlatego w sprytnej kuchni Stopnadwadze.pl wyszukaliśmy dla Ciebie bardzo ciekawy i dobrze zmontowany film, w którym znajdziesz 2 super sposoby na obranie tego egzotycznego owocu.
Pierwszy sposób na obranie pomoże Ci stworzyć klasyczną kostkę, natomiast drugi, nieco zaskakujący pokaże jak obrać mango za pomocą… szklanki!
Napisz koniecznie w komentarzu czy Ci się podobają!
PS: Jeżeli będziesz obierać za pomocą szklanki – zwróć uwagę na to, by miała odpowiednio grube krawędzie – tak by Ci nie pękła w dłoni.